Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w kokosowej panierce"
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203307
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203307
Składniki
Mięso umyj, osusz. Pokrój je na paski o grubości 2,5-3 cm. Oprósz solą, pieprzem czarnym, ziołowym, papryką.
Jajka zmiksuj z mlekiem oraz mąką. Paski kurczaka zanurzaj w przygotowanym cieście, potem obtaczaj je w wiórkach kokosowych.
W rondlu rozgrzej dużą porcję oleju. Kładź porcjami paluszki. Smaż na małym ogniu, bo wiórki łatwo się przypalają. Kiedy kotleciki nabiorą złocistego koloru, wyjmij je łyżką cedzakową. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Bella Relaks