Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aksamitny sos z wędzoną nutą.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 770
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12279
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 225
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7414
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 770
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12279
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 225
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7414
Składniki
Kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. W garnku gotujemy wodę z zielem angielskim i liściem laurowym. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka. Przekładamy do garnka. Na tym samym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę, którą wlewamy do całości. Doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy na średnim ogniu aż kurczak będzie miękki. Na patelni wlewamy niewielką ilość oleju i wsypujemy wędzoną paprykę. Pilnujemy aby się nie przypaliła. Wlewamy do całości. Gotujemy na średnim ogniu aż sos się zredukuje.