Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aksamitny sos z wędzoną nutą.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 43
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26540
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 43
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26540
Składniki
Kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. W garnku gotujemy wodę z zielem angielskim i liściem laurowym. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka. Przekładamy do garnka. Na tym samym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę, którą wlewamy do całości. Doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy na średnim ogniu aż kurczak będzie miękki. Na patelni wlewamy niewielką ilość oleju i wsypujemy wędzoną paprykę. Pilnujemy aby się nie przypaliła. Wlewamy do całości. Gotujemy na średnim ogniu aż sos się zredukuje.