Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aksamitny sos z wędzoną nutą.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1583
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 414
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1583
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 414
Składniki
Kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. W garnku gotujemy wodę z zielem angielskim i liściem laurowym. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka. Przekładamy do garnka. Na tym samym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę, którą wlewamy do całości. Doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy na średnim ogniu aż kurczak będzie miękki. Na patelni wlewamy niewielką ilość oleju i wsypujemy wędzoną paprykę. Pilnujemy aby się nie przypaliła. Wlewamy do całości. Gotujemy na średnim ogniu aż sos się zredukuje.