Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w puree gruszkowym"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 427
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 197
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 427
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Składniki
Piersi kurczaka umyj, oczyść z błonek i osusz.
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze części. Włóż je do wrzącej osłodzonej wody z dodatkiem cytryny i gotuj 10 minut. Następnie owoce odcedź i zmiksuj.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj winogrona i po chwili smażenia połącz z purée gruszkowym. Doprowadź całość do wrzenia, dopraw solą i pieprzem.
W tym samym czasie pokrój piersi na kawałki, dodaj sól i usmaż na drugiej patelni.
Gotowe mięso polej sosem gruszkowo-winogronowym i udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax