Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w puree gruszkowym"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 207
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 64
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 113
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 39
Składniki
Piersi kurczaka umyj, oczyść z błonek i osusz.
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze części. Włóż je do wrzącej osłodzonej wody z dodatkiem cytryny i gotuj 10 minut. Następnie owoce odcedź i zmiksuj.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj winogrona i po chwili smażenia połącz z purée gruszkowym. Doprowadź całość do wrzenia, dopraw solą i pieprzem.
W tym samym czasie pokrój piersi na kawałki, dodaj sól i usmaż na drugiej patelni.
Gotowe mięso polej sosem gruszkowo-winogronowym i udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax