Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Do naczynia żaroodpornego wsypać surowy ryż. Na ryż ułożyć kurczaka (do wyboru można użyć pałek, udek, piersi, skrzydełka - co kto lubi:) i posypać przyprawą do kurczaka) Na to kładziemy cebulę pokrojoną w krążki. Wszystko zalać zalewą i polewać stopniowo, gdy część wchłonie ryż, lub odparuje.
Zalewa:
W garnku zagotować 6 szklanek wody i dodać pozostałe składniki: masło, ketchup, przecier pomidorowy, vegetę, sól, pieprz, cukier, paprykę słodką, czosnek przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobno posiekany (ewentualnie można zamiast ząbków dodać czosnek w proszku 1 łyżeczkę) Wszystko zagotować i polewać kurczaka. Próbując zalewę nie musi Wam smakować, ale ryż dzięki niej jest rewelacyjny!
Kurczaka pieczemy do czasu, aż mięsko i ryż będą dobre.
Smacznego!