Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanych proporcji wychodzą dwie porcje. makro jednej porcji z 50 g ryżu to 508kcal//35,6g białka//75g w//7,9g t
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 203
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1317
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 557
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 203
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1317
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 557
Składniki
1. Cebulę i kurczaka kroimy w kostkę. Marchew trzemy na dużych oczkach. Paprykę kroimy w słupki. Ananasa na mniejsze części. 2. Na oliwie szklimy cebulę. Następnie dodajemy kurczaka i podsmażamy. Kolejno warzywa: czosnek, marchew, papryka i na końcu ananas. 3. wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą, dopełniamy wodą do 3/4 szklanki. Wylewamy na patelnię z warzywami i chwilę dusimy. Do zagęszczanie można dodać 5 gr mąki. 4. podajemy z 59 gr ryżu i szczypiorkiem