Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w sosie śmietanowym"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 69
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 93
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 69
Składniki
Mięso lekko obgotuj w niewielkiej ilości wody. Wyjmij, zalej 1 litrem świeżej wody. Dodaj sól, pieprz, skórkę z cytryny i gotuj, aż mięso będzie miękkie.
Mięso wyjmij z wywaru, pokrój na małe kawałki. Odlej trochę wywaru. Resztę wywaru zmiksuj ze skórką z cytryny oraz kilkoma listkami melisy. Połącz oba wywary, sos zagęść mąką.
Żółtko rozetrzyj z sokiem z cytryny, wymieszaj ze śmietaną. Wlej do wywaru, zagotuj. Włóż pokrojone mięso, danie jeszcze raz przypraw. Przed podaniem na wierzchu połóż masło. Podaj z ryżem, udekorowane listkami melisy i plasterkami cytryny.Źródło: Chwila dla Ciebie