Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w sosie śmietanowym"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 28
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2273
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Mięso lekko obgotuj w niewielkiej ilości wody. Wyjmij, zalej 1 litrem świeżej wody. Dodaj sól, pieprz, skórkę z cytryny i gotuj, aż mięso będzie miękkie.
Mięso wyjmij z wywaru, pokrój na małe kawałki. Odlej trochę wywaru. Resztę wywaru zmiksuj ze skórką z cytryny oraz kilkoma listkami melisy. Połącz oba wywary, sos zagęść mąką.
Żółtko rozetrzyj z sokiem z cytryny, wymieszaj ze śmietaną. Wlej do wywaru, zagotuj. Włóż pokrojone mięso, danie jeszcze raz przypraw. Przed podaniem na wierzchu połóż masło. Podaj z ryżem, udekorowane listkami melisy i plasterkami cytryny.Źródło: Chwila dla Ciebie