Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos teriyaki to jeden z najpopularniejszych japońskich sosów. Z jego pomocą nudny filet z kurczaka staje się wyjątkowym, orientalnym daniem:). I to wszystko w dosłownie jedną chwilę. Ze smażonymi warzywami tworzą obiad idealny.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68242
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1993
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68242
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1993
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł dzielimy na różyczki, marchew kroimy w słupki, por w plastry. Na patelni smażymy warzywa, dodajemy sos sojowy i trochę wody. Dusimy około 10 minut. Dodajemy ryż, mieszamy.
Filety kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka do zarumienienia. Dolewamy sos, dodajemy sezam, smażymy jeszcze około 1 minuty.
Ryż podajemy z kurczakiem.