Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos teriyaki to jeden z najpopularniejszych japońskich sosów. Z jego pomocą nudny filet z kurczaka staje się wyjątkowym, orientalnym daniem:). I to wszystko w dosłownie jedną chwilę. Ze smażonymi warzywami tworzą obiad idealny.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł dzielimy na różyczki, marchew kroimy w słupki, por w plastry. Na patelni smażymy warzywa, dodajemy sos sojowy i trochę wody. Dusimy około 10 minut. Dodajemy ryż, mieszamy.
Filety kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka do zarumienienia. Dolewamy sos, dodajemy sezam, smażymy jeszcze około 1 minuty.
Ryż podajemy z kurczakiem.