Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos teriyaki to jeden z najpopularniejszych japońskich sosów. Z jego pomocą nudny filet z kurczaka staje się wyjątkowym, orientalnym daniem:). I to wszystko w dosłownie jedną chwilę. Ze smażonymi warzywami tworzą obiad idealny.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4925
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4925
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł dzielimy na różyczki, marchew kroimy w słupki, por w plastry. Na patelni smażymy warzywa, dodajemy sos sojowy i trochę wody. Dusimy około 10 minut. Dodajemy ryż, mieszamy.
Filety kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka do zarumienienia. Dolewamy sos, dodajemy sezam, smażymy jeszcze około 1 minuty.
Ryż podajemy z kurczakiem.