Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z cebulą duszony w piwie"
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3004
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 231
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3004
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 231
Składniki
W garnku rozpuść masło. Podsmaż na nim osolone udka. Gdy lekko się przyrumienią, odłóż je na talerz, a wrzuć pokrojoną w plasterki cebulę i posyp ją brązowym cukrem.
Po kilku minutach dodaj liście laurowe, tymianek, musztardę, pieprz i łyżeczkę soli. Całość dokładnie wymieszaj. Ponownie włóż udka i zalej je bulionem.
Od momentu, gdy płyn zacznie wrzeć, gotuj potrawę na małym ogniu ok. 45 minut. Gotową podawaj np. z pieczonymi ziemniaczkami.Źródło: Kurier TV