Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak z jabłkami i cebulą"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Obsmaż nogi kurczaka na rumiano.Przełóż do brytfanki i posól. Na tłuszczu po kurczaku zeszklij posiekane cebule, dorzuć jabłka i smaż przez ok. 2 minuty. Dopraw papryką, solą, pieprzem, tymiankiem i miodem.
Całość przełóż do brytfanki i piecz pod przykryciem w 165 °C przez ok. 1,5 h. 20 minut przed końcem odkryj kurczaka, żeby się zarumienił, a sos nieco odparował. Upieczonego kurczaka wyjmij. Opcjonalnie możesz zmiksować powstały sos blenderem (uprzednio zdejmij z niego nadmiar tłuszczu łyżką).Źródło: Na żywo