Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak z kolendrą"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 139
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31320
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 419
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 139
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31320
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 419
Składniki
Kurczaka myję, osuszam, kroję w kostkę, oprószam pieprzem i solą. Czosnek, chili (bez pestek) i imbir siekam, podsmażam na oliwie. Dodaję kurczaka i smażę ok. 5 min, wrzucam cebulę pokrojoną w piórka, smażę 2-3 min.
Dodaję słodką paprykę, curry, cynamon, mieszam i dalej smażę. Dodaję miód i sos chili. Gotuję ok. 5 min, mieszając od czasu do czasu. Rozrzedzam sos wodą, doprawiam solą i pieprzem.
Gotuję całość jeszcze 3-4 min, aż smaki się połączą. Danie podaję z białym ryżem, posypane obficie posiekaną kolendrą.
30 min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji 3,10 zł • Przepis na 2-3 porcje.Źródło: Kobieta i życie