Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Piersi naciąć wzdłuż tak , aby powstała kieszonka , w którą należy wcisnąć ser. Można ( choć nie trzeba ) spiąć wykałaczką.
Mięso przyprawić i posmarować musztardą z obu stron, każdy kawałek ułożyć na przynależnym mu boczku , przykryć drugim plastrem.
Piec w piekarniku lub kombiwrze w temp. 200 st ok. 20 min. - po pierwszych 10 min obrócić całość (razem z boczkiem).
Smacznego górskiego kurcocka.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

misia1961 09 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
myślę że zamiast oscypka można dodać camembert0 Kto głosował? | Odpowiedz

misia1961 09 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
myślę, że zamiast oscypka można dodać camembert0 Kto głosował? | Odpowiedz

karmelek85 12 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
a jakim podobnym serem można zastąpić oscypka? w moim mieście to raczej nie możliwe go dostać, echhh0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 16 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda pysznie a do tego oscypek który uwielbiam,jak dla mnie swietne trio1 Kto głosował? | Odpowiedz