Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z papryką i pieczarkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Z kurczka usuń kości (skrzydełka pozostaw w całości). Tuszkę natrzyj z obu stron wszystkimi przyprawami oraz czosnkiem, odstaw, aby mięso nabrało smaku.
Pierś kurczaka zmiel z pieczarkami. Wbij jajka, wsyp bułkę tartą, koperek, pokrojoną paprykę, wymieszaj i przypraw. Farszem napełnij tuszkę, zaszyj.
Posmaruj masłem i piecz 2 godziny w temp. 160°C. Przed wyjęciem z piekarnika polej miodem i pozostaw mięso jeszcze kilka minut. Podawaj na gorąco lub na zimno, udekorowane papryką.
Porcje 12. 120 min. Cena 2,40 zł. Kalorie 310 kcal.
<strong>Przepis nadesłał Rafał Nalikowski ze Skępego.</strong>Źródło: Takie jest życie