Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z papryką i pieczarkami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1908
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1748
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1908
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1748
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Z kurczka usuń kości (skrzydełka pozostaw w całości). Tuszkę natrzyj z obu stron wszystkimi przyprawami oraz czosnkiem, odstaw, aby mięso nabrało smaku.
Pierś kurczaka zmiel z pieczarkami. Wbij jajka, wsyp bułkę tartą, koperek, pokrojoną paprykę, wymieszaj i przypraw. Farszem napełnij tuszkę, zaszyj.
Posmaruj masłem i piecz 2 godziny w temp. 160°C. Przed wyjęciem z piekarnika polej miodem i pozostaw mięso jeszcze kilka minut. Podawaj na gorąco lub na zimno, udekorowane papryką.
Porcje 12. 120 min. Cena 2,40 zł. Kalorie 310 kcal.
<strong>Przepis nadesłał Rafał Nalikowski ze Skępego.</strong>Źródło: Takie jest życie