Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest proste i dość szybkie do wykonania.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8678
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Składniki
Zrobić sos z : •3 łyżki soku z ananasa z puszki •1/2 łyżeczki ostrej papryki •3 łyżki octu 10 % •4 łyżki cukru •ok. 1/2 l bulionu (1/2 l wody + 1 kostka rosołowa) i malutki słoiczek przecieru ( wychodzi ok 8 łyżeczek). Wszystkie te składniki dobrze wymieszeć razem.
Mięso podsmażyc na patelni. Następnie dodać chili, paprykę pokrojoną w paski i cebulkę w piórka. Smażyć ok 10 min. Potem dodać sos, bambusa i ananasa i dusić ok 10 min. I danie gotowe :) Podawać z ryżem.