Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4
Dodano: 11.03.2009
Odsłon: 6360
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
filety kroimy na kilka listków i rozbijamy na grubosc ok 2 centymetrów tak jak na kotleta, na brytwance ukladamy folie aluminiowa i skrapamy oliwa z oliwek nastepnie na to ukladamy fileta tak by wypelnic pwoierzchnie blaszki fileta przyprawiamy bazylia oregano sola pieprzem skrapaimy odrobine oliwa i pieczemy w piekarniku okolo 25 minut w zależnosci jak szybko sie piecze nastepnie przyzadzamy dip mieszamy kilka łyżek majonezu z roztartym na papke czosnkiem i sokiem z cytryny nastepnie na patelni nalezy zeszklic pokrojona w kostke cebule i doprawic ja solo okolo 25 minutach pieczenia kurczaka wyjmujemy go z piekarnika smarujemy dipem na to wykładamy zeszklona cebule a wierzxh posypujemy startym zółtym serem i zapiekamy przez okolo 15 minut aż ser sie roztopi i kurczak dokładnie upiecze podawac mozna z ziemniakami badzryzem
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)