Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak ze śliwkami i gruszkami"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 238
Składniki
Kurczaka umyj, osusz. Natrzyj od wewnątrz i z zewnątrz solą, pieprzem, majerankiem, papryką, zmiażdżonym czosnkiem. Wstaw na godzinę do lodówki.
Obierz gruszki, pokrój. Ze śliwek usuń pestki. Część owoców włóż do środka tuszki, zaszyj lnianą nitką. Włóż kurczaka do naczynia żaroodpornego, dodaj masło, podlej szklanką wody. Piecz ok. 40 min. Pod koniec pieczenia włóż pozostałe owoce i piecz do miękkości mięsa. Przed podaniem, pokrój kurczaka na porcje, obłóż owocami i polej sosem.
Czas przygotowania: 65 mi, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie