Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak ze szpinakiem w galarecie"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 248
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 128
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 248
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 128
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 39
Składniki
Filety umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na paski. Zalać małą ilością bulionu (przygotowanego z kostki) i ugotować. Gdy będzie miękkie, wyjąć mięso, ostudzić.
Oczyszczony dokładnie szpinak na minutę włożyć do gorącej wody. Wyjąć, przelać na sitku zimną wodą. Ostudzić. Żelatynę zalać 1/2 szklanki wina, kiedy spęcznieje podgrzewać mieszając, aż się całkowicie rozpuści.
Połączyć z resztą wina i żurawiną, zmiksować. Na spód opłukanej zimną wodą formy wlać połowę galaretki. Ostudzić.
Ułożyć paski mięsa owinięte liśćmi szpinaku. Zalać pozostałą galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Tuż przed podaniem ułóż galaretę na półmisku ozdobionym sałatą lub świeżymi warzywami, np. cukinią i pokrój na plastry.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium