Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i do tego mało pracochłonne.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 94
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 94
Składniki
Pałki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym przyprawiamy przyprawą do kurczaka solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. 2 godziny. Po tym czasie układamy w naczyniu żaroodpornym, układamy pomiędzy pokrojoną w piórka cebulę, pomidora pokrojonego w plasterki oraz czosnek w plasterkach. Na wierzch kładziemy margarynę pokrojoną w kostkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180C na ok. 60 min. Co jakiś czas podlewamy mięso powstałym wywarem. 5 min przed końcem pieczenia włączamy termoobieg.