Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne i do tego mało pracochłonne.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 152
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2684
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 838
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14282
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 152
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2684
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 838
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14282
Składniki
Pałki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym przyprawiamy przyprawą do kurczaka solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. 2 godziny. Po tym czasie układamy w naczyniu żaroodpornym, układamy pomiędzy pokrojoną w piórka cebulę, pomidora pokrojonego w plasterki oraz czosnek w plasterkach. Na wierzch kładziemy margarynę pokrojoną w kostkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180C na ok. 60 min. Co jakiś czas podlewamy mięso powstałym wywarem. 5 min przed końcem pieczenia włączamy termoobieg.