Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurki duszone w śmietanie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Kurki oczyść, dokładnie opłucz i osącz. Większe grzyby pokrój, małe zostaw w całości. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
Na dużej patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekaną cebulę, przesmaż. Dodaj kurki i smaż, aż odparują (ok. 10 minut). Zalej śmietaną i zmniejsz ogień.
Duś ok. 20 minut, mieszając, aż śmietana zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę i ew. koperek, wymieszaj i podawaj.Źródło: Świat kobiety