Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurki duszone w śmietanie"
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1312
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1312
Składniki
Kurki oczyść, dokładnie opłucz i osącz. Większe grzyby pokrój, małe zostaw w całości. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę.
Na dużej patelni rozgrzej masło, wrzuć posiekaną cebulę, przesmaż. Dodaj kurki i smaż, aż odparują (ok. 10 minut). Zalej śmietaną i zmniejsz ogień.
Duś ok. 20 minut, mieszając, aż śmietana zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę i ew. koperek, wymieszaj i podawaj.Źródło: Świat kobiety