Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki marynowane w winie"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 557
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 688
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 183
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 557
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 688
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 183
Składniki
Wodę zagotuj z przyprawami, solą i cukrem. Przykryj i gotuj 5-7 minut. Wlej wino i ocet, ponownie zagotuj i przestudź. Kurki umyj. Wrzuć do lekko osolonego wrzątku, gotuj 20 minut.
Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Przełóź do słoików, zalej marynatą, szczelnie zamknij i zapasteryzuj.
Czas przygotowania: 35 minut 380 kcal/1 słoikŹródło: Tele Tydzień