Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki marynowane w winie"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 309
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 172
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 593
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 309
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 172
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 593
Składniki
Wodę zagotuj z przyprawami, solą i cukrem. Przykryj i gotuj 5-7 minut. Wlej wino i ocet, ponownie zagotuj i przestudź. Kurki umyj. Wrzuć do lekko osolonego wrzątku, gotuj 20 minut.
Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Przełóź do słoików, zalej marynatą, szczelnie zamknij i zapasteryzuj.
Czas przygotowania: 35 minut 380 kcal/1 słoikŹródło: Tele Tydzień