Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki smażone na maśle"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27545
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27545
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Kurki oczyść, opłucz i jeśli są duże – pokrój. Sklarowane masło rozgrzej mocno na patelni. Na patelnię wrzuć pokrojoną cebulę, zeszklij. Następnie dołóż kurki.
Smaż, mieszając, 2-3 minuty na dużym ogniu, następnie zmniejsz ogień i duś pod przykryciem ok. 2-3 minuty. Zdejmij pokrywkę, zwiększ ogień i odparuj przez ok. 2-3 minuty (im dłużej smażymy lub dusimy kurki, tym stają się twardsze).
Dopraw solą i pieprzem. Kurki możesz posypać posiekaną natką pietruszki i podawać na talerzykach lub na pieczywie (np. na pokrojonej wzdłuż bagietce).Źródło: Świat kobiety