Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki smażone na maśle"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242743
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242743
Składniki
Kurki oczyść, opłucz i jeśli są duże – pokrój. Sklarowane masło rozgrzej mocno na patelni. Na patelnię wrzuć pokrojoną cebulę, zeszklij. Następnie dołóż kurki.
Smaż, mieszając, 2-3 minuty na dużym ogniu, następnie zmniejsz ogień i duś pod przykryciem ok. 2-3 minuty. Zdejmij pokrywkę, zwiększ ogień i odparuj przez ok. 2-3 minuty (im dłużej smażymy lub dusimy kurki, tym stają się twardsze).
Dopraw solą i pieprzem. Kurki możesz posypać posiekaną natką pietruszki i podawać na talerzykach lub na pieczywie (np. na pokrojonej wzdłuż bagietce).Źródło: Świat kobiety