Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurki smażone na maśle"
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 204
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27758
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 204
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27758
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Składniki
Kurki oczyść, opłucz i jeśli są duże – pokrój. Sklarowane masło rozgrzej mocno na patelni. Na patelnię wrzuć pokrojoną cebulę, zeszklij. Następnie dołóż kurki.
Smaż, mieszając, 2-3 minuty na dużym ogniu, następnie zmniejsz ogień i duś pod przykryciem ok. 2-3 minuty. Zdejmij pokrywkę, zwiększ ogień i odparuj przez ok. 2-3 minuty (im dłużej smażymy lub dusimy kurki, tym stają się twardsze).
Dopraw solą i pieprzem. Kurki możesz posypać posiekaną natką pietruszki i podawać na talerzykach lub na pieczywie (np. na pokrojonej wzdłuż bagietce).Źródło: Świat kobiety