Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurkowy sos do makaronu"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4523
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 533
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8053
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4523
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 533
Składniki
Kurki oczyść, ew. opłucz na sitku pod bieżącą wodą i osącz. Większe sztuki pokrój na połówki, małe grzybki pozostaw w całości. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Dołóż kurki. Smaż chwilę na dużym płomieniu. Potem podlej grzyby bulionem i duś do miękkości.
W tym czasie zagotuj wodę na makaron. Posól ją do smaku. Wrzuć makaronowe wstążki. Ugotuj je według przepisu podanego na opakowaniu. Śmietanę zagotuj, dodaj pokruszony ser. Sos gotuj, aż zgęstnieje. Przypraw solą oraz pieprzem.
Makaron odcedź, osącz. Wymieszaj z sosem. Na to wyłóż kurki. Oprósz grubo zmielonym czarnym pieprzem. Gotowe danie posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Tina