Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaśnica z karkówką"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
<strong>:</strong>
Karkówkę wieprzową umyj i pokrój w kostkę. Mięso dopraw solą, pieprzem i obtocz w mielonej papryce. Szybko obsmaż na rozgrzanym oleju na patelni. Cebulę obierz i drobno pokrój. Rozpuść masło w garnku i szybko podsmaż na nim cebulę.
Oprósz mąką i przygotuj jasną zasmażkę. Dodaj wino, bulion i zagotuj. Do garnka wrzuć podsmażone mięso, pokrojoną drobno kwaszoną kapustę, liście laurowe i majeranek. Gotuj zupę na małym ogniu ok. 50 minut.
Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i dodaj do zupy, gdy mięso będzie prawie miękkie. Gotuj razem do miękkości ziemniaków. Zupę dopraw solą i pieprzem.Źródło: Tele Tydzień