Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaśnica z karkówką"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 861
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5865
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 861
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5865
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
<strong>:</strong>
Karkówkę wieprzową umyj i pokrój w kostkę. Mięso dopraw solą, pieprzem i obtocz w mielonej papryce. Szybko obsmaż na rozgrzanym oleju na patelni. Cebulę obierz i drobno pokrój. Rozpuść masło w garnku i szybko podsmaż na nim cebulę.
Oprósz mąką i przygotuj jasną zasmażkę. Dodaj wino, bulion i zagotuj. Do garnka wrzuć podsmażone mięso, pokrojoną drobno kwaszoną kapustę, liście laurowe i majeranek. Gotuj zupę na małym ogniu ok. 50 minut.
Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i dodaj do zupy, gdy mięso będzie prawie miękkie. Gotuj razem do miękkości ziemniaków. Zupę dopraw solą i pieprzem.Źródło: Tele Tydzień