Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaśnica z karkówką"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
<strong>:</strong>
Karkówkę wieprzową umyj i pokrój w kostkę. Mięso dopraw solą, pieprzem i obtocz w mielonej papryce. Szybko obsmaż na rozgrzanym oleju na patelni. Cebulę obierz i drobno pokrój. Rozpuść masło w garnku i szybko podsmaż na nim cebulę.
Oprósz mąką i przygotuj jasną zasmażkę. Dodaj wino, bulion i zagotuj. Do garnka wrzuć podsmażone mięso, pokrojoną drobno kwaszoną kapustę, liście laurowe i majeranek. Gotuj zupę na małym ogniu ok. 50 minut.
Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i dodaj do zupy, gdy mięso będzie prawie miękkie. Gotuj razem do miękkości ziemniaków. Zupę dopraw solą i pieprzem.Źródło: Tele Tydzień