Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łagodny krem z buraków"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Umyte buraki posmaruj olejem i wstaw na 1,5 godziny do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Ostudzone obierz ze skórki, pokrój na mniejsze części i zmiksuj w blenderze razem z rosołem.
Wlej barszcz do garnka, dodaj sok jabłkowy oraz wino, po czym dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Gotowy krem serwuj z prażonymi pestkami dyni lub płatkami migdałów.Źródło: Kurier TV