Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według mnie to najlepszy przepis na lasagne
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Rondel natrzyj ząbkiem czosnku. Cebulę obierz i posiekaj. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż cebulę. Dodaj mielone mięso i lekko je przyrumień. Dołóż przecier pomidorowy i podgrzewaj na wolnym ogniu. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem, oregano i tymiankiem. Wlej wywar mięsny i duś przez kilka minut. Dodaj śmietanę, mleko i parmezan.
W natłuszczonej formie do zapiekanek rozłóż warstwę lasagne (makaron), a na niej rozmieść sos mięsny. Układaj naprzemiennie płaty makaronu i sos. Ostatnią warstwę powinien stanowić sos, pokrywający równomiernie całe lasagne. Wierzch zapiekanki posyp wiórkami masła i serem. Danie umieść w piekarniku na ok. 35 min w 200 s.