Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne słodka naleśnikowa"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Z mąki, jajek, mleka i soli robimy ciasto, z którego smażymy naleśniki. Ser, mleko, żółtka i cukier puder miksujemy. Dodajemy obrane, pokrojone na kawałki pomarańcze. Budyń gotujemy z 300 ml mleka. Gdy wystygnie, dodajemy cukier i łyżkę masła. Miksujemy na gładki krem.
Na dnie wysmarowanego masłem naczynia kładziemy cienką warstwę naleśników. Smarujemy twarogiem i przykrywamy kolejnymi naleśnikami, które pokrywamy warstwą czekoladowego budyniu. Czynności powtarzamy. Ostatnią warstwą powinien być twaróg. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem można posypać np. płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 3 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 950 kcal, Białko: 19,1 g/ Tłuszcz 13 g/Węglowodany 68 gŹródło: Rewia