Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne szpinakowa z mozzarellą oraz fetą"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż szpinak. Duś razem kilka minut. Zdejmij z ognia. Do szpinaku dodaj pokruszoną fetę, dopraw solą oraz pieprzem. W garnku rozgrzej masło. Oprósz mąką, zasmaż.
Do zasmażki wlej zimne mleko. Mieszając gotuj, aż sos beszamelowy zgęstnieje. Przypraw go do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mozzarellę pokrój w plasterki. Na spodzie naczynia ułóż 4 płaty makaronu.
Makaron posmaruj porcją sosu i szpinaku. Przykryj 4 płatami lasagne. Układaj kolejne warstwy, aż zużyjesz cały makaron, sos i szpinak. Na wierzchu rozłóż mozzarellę. Piecz 45 minut w 180oC. Posyp bazylią.Źródło: Naj