Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne z brokułami"
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2741
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 225
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 238
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2741
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 225
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 238
Składniki
Brokuły umyj, podziel na różyczki i ugotuj w garnku na parze na półtwardo.
Posiekaną, osoloną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Obsyp ją mąką, przesmaż, po czym zalej mlekiem i gotuj, stale mieszając. Gdy beszamel zrobi się zbyt gęsty, rozrób go odrobiną wody. Przypraw.
Fetę pokrusz, a mozzarellę i ser pleśniowy pokrój na drobne kawałki.
Nasmarowane olejem naczynie żaroodporne wyłóż surowymi płatami makaronu. Umieść na nich sery, brokuły i polej częścią beszamelu. Zakryj warstwę następnymi płatami lasagne i ułóż kolejne w ten sam sposób, aż do ich wyczerpania.
Wierzch posyp parmezanem i chili. Piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Czas: 60 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV