Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne z brokułami"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 151
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 164
Królowa grilla :)
Odsłon: 1310
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 151
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 164
Królowa grilla :)
Odsłon: 1310
Składniki
Brokuły umyj, podziel na różyczki i ugotuj w garnku na parze na półtwardo.
Posiekaną, osoloną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Obsyp ją mąką, przesmaż, po czym zalej mlekiem i gotuj, stale mieszając. Gdy beszamel zrobi się zbyt gęsty, rozrób go odrobiną wody. Przypraw.
Fetę pokrusz, a mozzarellę i ser pleśniowy pokrój na drobne kawałki.
Nasmarowane olejem naczynie żaroodporne wyłóż surowymi płatami makaronu. Umieść na nich sery, brokuły i polej częścią beszamelu. Zakryj warstwę następnymi płatami lasagne i ułóż kolejne w ten sam sposób, aż do ich wyczerpania.
Wierzch posyp parmezanem i chili. Piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Czas: 60 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV