Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne z brokułami"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5844
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 428
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5844
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 428
Składniki
Brokuły umyj, podziel na różyczki i ugotuj w garnku na parze na półtwardo.
Posiekaną, osoloną cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju. Obsyp ją mąką, przesmaż, po czym zalej mlekiem i gotuj, stale mieszając. Gdy beszamel zrobi się zbyt gęsty, rozrób go odrobiną wody. Przypraw.
Fetę pokrusz, a mozzarellę i ser pleśniowy pokrój na drobne kawałki.
Nasmarowane olejem naczynie żaroodporne wyłóż surowymi płatami makaronu. Umieść na nich sery, brokuły i polej częścią beszamelu. Zakryj warstwę następnymi płatami lasagne i ułóż kolejne w ten sam sposób, aż do ich wyczerpania.
Wierzch posyp parmezanem i chili. Piecz 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Czas: 60 min. 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV