Do góry

Dania główne Przepis na:

Lasagne z ricottą

Lasagne z ricottą

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Lasagne z ricottą"

Składniki

  • 1/2 opakowania lasagne
  • 50 dag sera ricotta
  • puszka tuńczyka w sosie własnym (18 dag)
  • 2 jajka
  • szczypta startej skórki z cytryny
  • garść posiekanej natki
  • sól, pieprz biały mielony
  • 50 dag pomidorów
  • 6 ząbków czosnku
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Lasagne ugotuj al dente. Odcedź i osącz. Wymieszaj ser ricotta z odsączonym tuńczykiem, jajkami, skórką z cytryny i pietruszką. Dopraw. Rozłóż plastry lasagne na blacie. Posmaruj nadzieniem i zwiń w rurki.

  2. Umyj pomidory, obierz czosnek i pokrój w plastry. Dno brytfanny posmaruj olejem i przykryj połową plastrów pomidorów oraz czosnku. Oprósz solą i pieprzem.

  3. Ułóż na tym rurki z lasagne i nakryj resztą pomidorów z czosnku, oprósz przyprawami. Wstaw do piekarnika (180°C) i piecz przez ok. 30 minut.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń