Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lasagne z ricottą"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35038
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5660
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35038
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 101
Składniki
Lasagne ugotuj al dente. Odcedź i osącz. Wymieszaj ser ricotta z odsączonym tuńczykiem, jajkami, skórką z cytryny i pietruszką. Dopraw. Rozłóż plastry lasagne na blacie. Posmaruj nadzieniem i zwiń w rurki.
Umyj pomidory, obierz czosnek i pokrój w plastry. Dno brytfanny posmaruj olejem i przykryj połową plastrów pomidorów oraz czosnku. Oprósz solą i pieprzem.
Ułóż na tym rurki z lasagne i nakryj resztą pomidorów z czosnku, oprósz przyprawami. Wstaw do piekarnika (180°C) i piecz przez ok. 30 minut.Źródło: Świat kobiety