Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1337
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2313
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4399
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1337
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 320
Składniki
Cebulkę drobno kroimy, szklimy na patelni, dorzucamy mięso, sól - obsmażamy. Jak mięso będzie już obsmażone to dodajemy pomidory z puszki. Przyprawiamy 3 sprasowanymi ząbkami czosnku, koncentratem pomidorowym, bazylią, oregano, pieprzem czarnym i cayene, papryką słodką i ostrą, w razie potrzeby jeszcze solą.
Szpinak rozmrażamy na patelni, jak już woda nieco odparuje to dorzucamy sprasowany czosnek, masło 0,5 łyżki, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz.
Beszamel. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło (4 łyżki), mieszamy z mąką i mlekiem, przyprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem.
Lasagne pieczemy ok. 30-40 min w rozgrzanym do temperatury 180°C piekarniku.