Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie:0)
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4583
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 254
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1113
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 297
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4583
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 254
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1113
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 297
Składniki
Piersi z kurczaka dokładnie umyć , pokroic w kostke ok 2cm i wrzucic do sporej miski.Cebulę pokroić w "piórka" i dodać do kurczaka.Całość posypać przyprawą Gyros,odrobiną pieprzu i soli (z solą nalezy uważać gdyż wiekszość przypraw Gyros jest juz dostatecznie słona) i zalać wszystko olejem.Po dokladnym wymieszaniu odstawić marynatę na ok 15 min. W tym czasie przygotować sos: Do miseczki wlac całą śmietanę i wymieszać z majonezem ( ilośc majonezu zależy od gustu-próbujcie).Dodac szczypte pieprzu.Można również posypac odrobiną przyprawy do grilla ale nie zbyt dużo.Marynatę przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blaszki i zalać sosem.Wstawić do piekarnika na temp ok 200-250 st na ok 40 min,Należy co jakiśczas zaglądać i sprawdzać widelcem czy mięso juz jest miękkie.Jeśli tak należy wyjąć zapiekankę i posypać startym żółtym serem i wstawić ponownie do pieca aż ser sie podpiecze. Smacznego:)