Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Do garnka wlej olej i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebule. Dodaj mięso i 2 przeciśnięte ząbki czosnku. Do podsmażonego mięsa wlej wodę, dodaj fixy, koncentrat, pozostały czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszaj aby nie było grudek i zagotuj, sos nie może być za rzadki. Ewentualnie doprawić.
Do naczynia żaroodpornego wlać krople oleju i ułożyć pierwszą warstwę makaronu, następnie warstwę sosu. Czynność powtarzać tak aby na górnej warstwie znajdował się sos.
Do garnuszka dajemy masło oraz mąkę i robimy zasmażkę. Do bladej zasmażki wlewamy pomału mleko, dodajemy sól oraz gałkę cały czas mieszając do zgęstnienia sosu. Gotowy sos nałożyć na górę lazani i posypać serem.
Gotową lazanie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra-dół i pieczemy 40-45min.