Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Składniki
Do garnka wlej olej i podsmaż na nim pokrojoną w kostkę cebule. Dodaj mięso i 2 przeciśnięte ząbki czosnku. Do podsmażonego mięsa wlej wodę, dodaj fixy, koncentrat, pozostały czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszaj aby nie było grudek i zagotuj, sos nie może być za rzadki. Ewentualnie doprawić.
Do naczynia żaroodpornego wlać krople oleju i ułożyć pierwszą warstwę makaronu, następnie warstwę sosu. Czynność powtarzać tak aby na górnej warstwie znajdował się sos.
Do garnuszka dajemy masło oraz mąkę i robimy zasmażkę. Do bladej zasmażki wlewamy pomału mleko, dodajemy sól oraz gałkę cały czas mieszając do zgęstnienia sosu. Gotowy sos nałożyć na górę lazani i posypać serem.
Gotową lazanie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra-dół i pieczemy 40-45min.