Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lazania z indykiem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
ok. 90 min • Porcja 720 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis dla 4 osób
Boczek pokrój w pasecz ki, a pieczarki i cebulę w plasterki. W garnku rozgrzej oliwę, wysmaż na niej boczek. Podsmaż na tym pieczarki i cebulę. Dodaj mięso z indyka i je chwilę podsmaż. Wlej bulion i pomidory z zalewą. Zagotuj.
Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Odstaw. Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, zalej mlekiem, dokładnie rozmieszaj i zagotuj.
Płaty lazanii ugotuj według przepisu. Żaroodporne naczynie natłuść, na dnie poukładaj plastry lazanii, wyłóż warstwę mięsną, posyp pokrojonymi oliwkami i polej beszamelem. Powtarzaj czynności do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę polej beszamelem i posyp tartym serem.
Piecz lazanię ok. 35 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Kobieta i życie