Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lazania z indykiem"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 695
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 695
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
ok. 90 min • Porcja 720 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis dla 4 osób
Boczek pokrój w pasecz ki, a pieczarki i cebulę w plasterki. W garnku rozgrzej oliwę, wysmaż na niej boczek. Podsmaż na tym pieczarki i cebulę. Dodaj mięso z indyka i je chwilę podsmaż. Wlej bulion i pomidory z zalewą. Zagotuj.
Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Odstaw. Z masła i mąki zrób jasną zasmażkę, zalej mlekiem, dokładnie rozmieszaj i zagotuj.
Płaty lazanii ugotuj według przepisu. Żaroodporne naczynie natłuść, na dnie poukładaj plastry lazanii, wyłóż warstwę mięsną, posyp pokrojonymi oliwkami i polej beszamelem. Powtarzaj czynności do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę polej beszamelem i posyp tartym serem.
Piecz lazanię ok. 35 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Kobieta i życie