Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne Lazanie każdy lubi, bo jej smak to czysta poezja. Delikatne mięso z kurczaka i aksamitny, aromatyczny sos, wprawią każdego w smakowy zachwyt. Potrawa jest pracochłonna ale warto.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3675
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5338
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31000
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3675
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5338
Składniki
1. Mięso kroimy na mniejsze plastry, smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Na drugiej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę z dodatkiem czosnku.
4. Stopniowo wlewamy śmietanę uważając żeby się nam nie zważyła.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach , dzielimy na trzy części, jedną dokładamy do sosu, chwilę dusimy.
6. Na dno naczynia żaroodpornego wlać trochę sosu
7. Ułożyć makaron.
8. Ponownie trochę sosu.
9. Na sos rozkładamy połowę kurczaka.
10. Posypujemy drugą częścią sera.
11. Boczek kroimy w kostkę, dzielimy na dwie części, jedną częścią wykładamy na ser.
12. Ponownie układamy makaron.
13. Makaron smarujemy sosem.
14. Wykładamy pozostałe filety.
15. Posypujemy trzecią częścią sera.
16. Układamy ostatnią warstwę makaronu.
17. Polewamy resztką sosu
18. Układamy ser mozzarelle.
19. Na koniec na wierzch układamy pozostały boczek. 20. Zapiekamy 30 minut w 180˚C.
21. Lazania gotowa. 22. Smacznego.