Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łazanki z cukinią"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1100
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1100
Składniki
Ugotuj makaron w osolonej wodzie al dente, czyli na pół twardo. Osącz. W rondelku rozpuść masło, włóż zamrożony szpinak i duś pod przykryciem 10 minut, aż odparuje.
Dodaj obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, przypraw solą, pieprzem oraz szczyptą przyprawy uniwersalnej.
Cukinię umyj, odetnij końcówki i pokrój w drobną kostkę. Uduś na oleju. Dodaj przygotowany szpinak oraz makaron.
Starannie wymieszaj, przypraw łazanki jeszcze raz do smaku. Przed podaniem, posyp pokruszonym serem pleśniowym.
<strong>Przepis nadesłała Magdalena Sławicka ze Zdzieszowic</strong>Źródło: Takie jest życie