Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łazanki z cukinią"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 92
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 92
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31248
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Ugotuj makaron w osolonej wodzie al dente, czyli na pół twardo. Osącz. W rondelku rozpuść masło, włóż zamrożony szpinak i duś pod przykryciem 10 minut, aż odparuje.
Dodaj obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, przypraw solą, pieprzem oraz szczyptą przyprawy uniwersalnej.
Cukinię umyj, odetnij końcówki i pokrój w drobną kostkę. Uduś na oleju. Dodaj przygotowany szpinak oraz makaron.
Starannie wymieszaj, przypraw łazanki jeszcze raz do smaku. Przed podaniem, posyp pokruszonym serem pleśniowym.
<strong>Przepis nadesłała Magdalena Sławicka ze Zdzieszowic</strong>Źródło: Takie jest życie