Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku, z dodatkiem łyżki oleju. Odcedzamy.
Kapustę płuczemy, jeśli jest bardzo kwaśna, nawet dwukrotnie. Zalewamy wodą, gotujemy do miękkości. Ostudzoną kapustę odciskamy z soku.
Namoczone na noc grzyby gotujemy w wodzie, w której się moczyły, odciskamy i kroimy w drobniutką kostkę. Cebule obieramy, siekamy, szklimy na oleju. Do cebul dodajemy grzyby i kapustę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i łyżeczką majeranku, przykrawamy i dusimy 10-15 minut.
Kamionkowe kokilki natłuszczamy lekko olejem, napełniamy je warstwowo makaronem i farszem, formując piramidki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i podgrzewamy. Gorące wykładamy na talerze i podajemy.
Wartość odżywcza jednej porcji 253 kcal Białko 7g/ Tłuszcz 8 g/Węglowodany 41,5 g
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3 zł.
<strong>Agata Skiba, Łabędziów</strong>Źródło: Rewia