Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kiszoną kapustą to smak mojego dzieciństwa. Dawniej mama robiła makaron sama, dziś kupujemy gotowy w sklepie. Kapusta musi być wyrazista i kwaskowa, a do omaszczenia możemy wykorzystać masło z cebulką lub podsmażony boczek czy słoninę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1950
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2618
Składniki
Jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna zalewamy ją wodą, zagotowujemy chwilę i odcedzamy. Następnie podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy dwa liście laurowe i dwa ziela angielskie. Dusimy godzinę, aż kapusta będzie miękka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Boczek kroimy w kostkę i powoli wytapiamy z niego tłuszcz, po czym podsmażamy. Do lekko zrumienionego dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwile razem smażymy.
Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z uduszoną kapustą i podsmażonym boczkiem z cebulką.