Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łazanki z kurczakiem"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5978
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 454
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5978
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 454
Składniki
Mięso opłukuję, osuszam i kroję w kostkę. Papryki tnę w paski, pieczarki – w plastry. Następnie wrzucam wszystko na dużą patelnię i smażę na oleju 15 minut. Cały czas mieszam, żeby nie przywarły do dna.
Lekko oprószam wszystko solą i pieprzem, przekładam do garnka. Dodaję liście laurowe, koncentrat pomidorowy, zalewam całość rosołem. Siekam czosnek i wrzucam go do garnka. Duszę danie ok. 30 min. na małym ogniu. Łazanki gotuję al dente i dodaję do potrawy. Delikatnie mieszam. Można ewentualnie doprawić jeszcze całość do smaku.
60 min, porcja 340 kcal, przepis na 4–6 porcji.Źródło: Kobieta i życie