Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łazanki z kurczakiem"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 278
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 89
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 278
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 89
Składniki
Mięso opłukuję, osuszam i kroję w kostkę. Papryki tnę w paski, pieczarki – w plastry. Następnie wrzucam wszystko na dużą patelnię i smażę na oleju 15 minut. Cały czas mieszam, żeby nie przywarły do dna.
Lekko oprószam wszystko solą i pieprzem, przekładam do garnka. Dodaję liście laurowe, koncentrat pomidorowy, zalewam całość rosołem. Siekam czosnek i wrzucam go do garnka. Duszę danie ok. 30 min. na małym ogniu. Łazanki gotuję al dente i dodaję do potrawy. Delikatnie mieszam. Można ewentualnie doprawić jeszcze całość do smaku.
60 min, porcja 340 kcal, przepis na 4–6 porcji.Źródło: Kobieta i życie