Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo przygotowane zostało z warzyw takich jak: czerwona papryka słodka, zielona papryka słodka, pieczarek, cebuli, marchwi, korzenia pietruszki, cukinii młodej, ostrej papryczki, czosnku i pomidorów lima z dodatkiem kiełbasy i pokrojonego w kostkę kawałka schabu.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Kroimy w kostkę schab i smażymy w garnku na trzech łyżkach oleju do lekkiego zarumienienia. Do zarumienionego schabu dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażymy około 20 minut kilkakrotnie mieszając. Do podsmażonego mięsa z kiełbasą dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę, mieszamy wszystkie składniki i smażymy także około 15-20 minut.
W między czasie myjemy i kroimy w plasterki pieczarki. Pokrojone pieczarki dodajemy do garnka w którym smażą się kostki schabu, kawałki kiełbasy z cebulą. Dodajemy również pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę (korzeń), całość mieszamy i smażymy pod przykryciem 15 minut.
Gdy marchew będzie taka al dente, dodajemy pokrojone w większą kostkę papryki i cukinię, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 15-20 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w kawałki pomidory, natkę pietruszki i czosnek oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy jeszcze 10-15 minut.
Gotowe leczo podajemy z pieczywem.
Smacznego !!!