Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo przygotowane zostało z warzyw takich jak: czerwona papryka słodka, zielona papryka słodka, pieczarek, cebuli, marchwi, korzenia pietruszki, cukinii młodej, ostrej papryczki, czosnku i pomidorów lima z dodatkiem kiełbasy i pokrojonego w kostkę kawałka schabu.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 122
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 90
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Kroimy w kostkę schab i smażymy w garnku na trzech łyżkach oleju do lekkiego zarumienienia. Do zarumienionego schabu dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażymy około 20 minut kilkakrotnie mieszając. Do podsmażonego mięsa z kiełbasą dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę, mieszamy wszystkie składniki i smażymy także około 15-20 minut.
W między czasie myjemy i kroimy w plasterki pieczarki. Pokrojone pieczarki dodajemy do garnka w którym smażą się kostki schabu, kawałki kiełbasy z cebulą. Dodajemy również pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę (korzeń), całość mieszamy i smażymy pod przykryciem 15 minut.
Gdy marchew będzie taka al dente, dodajemy pokrojone w większą kostkę papryki i cukinię, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 15-20 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w kawałki pomidory, natkę pietruszki i czosnek oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy jeszcze 10-15 minut.
Gotowe leczo podajemy z pieczywem.
Smacznego !!!