Do góry

Dania główne Przepis na:

leczo

leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 314 Ocena: 2530

Dodano:

Odsłon: 460

Klasyczne leczo z papryki, cebuli i pomidorów z dodatkiem kiełbasy

Składniki

  • czerwona papryka - 4 duże
  • cebula - 2 szt
  • czosnek - 3 ząbki
  • kiełbasa - 250 g
  • słodka papryka w proszku - 2 łyżeczki
  • ostra papryka w proszku - pół łyżeczki
  • pomidory krojone - 500 g
  • smalec - 1 łyżka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
leczo

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę na spore kawałki, a kiełbasę w plasterki.

  2. W garnku rozgrzać smalec, wrzucić cebulę, kiełbasę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć przez 5-6 minut.

  3. Dodać pokrojoną paprykę i smażyć kolejne kilka minut, co jakiś czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem, wsypać paprykę w proszku.

  4. Następnie dodać krojone pomidory i gotować na średnim ogniu przez 10-15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń