Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo przygotowane na prośbę córki , która wręcz przepada za tym daniem .
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 119
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 119
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Boczek zalewamy wodą, solimy i dorzucamy oczyszczone z gniazd nasiennych pokrojone w kostkę papryki. Gotujemy aż papryka zmięknie. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki kiełbaski. Po podsmażeniu zawartość patelni dodajemy do papryk. Dodajemy również pomidory z puszki. Całość doprowadzamy do zagotowania, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie. Dodajemy przecier pomidorowy, chwilę gotujemy i wyłączamy. Gotowe leczo rozlewamy do miseczek lub talerzy i posypujemy mozzarellą. Smacznego.
Przygotowanie papryk.
Leczo gotowe do podania.