Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo przygotowane na prośbę córki , która wręcz przepada za tym daniem .
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2399
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4536
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1601
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 482
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2399
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4536
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1601
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 482
Składniki
Boczek zalewamy wodą, solimy i dorzucamy oczyszczone z gniazd nasiennych pokrojone w kostkę papryki. Gotujemy aż papryka zmięknie. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki kiełbaski. Po podsmażeniu zawartość patelni dodajemy do papryk. Dodajemy również pomidory z puszki. Całość doprowadzamy do zagotowania, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie. Dodajemy przecier pomidorowy, chwilę gotujemy i wyłączamy. Gotowe leczo rozlewamy do miseczek lub talerzy i posypujemy mozzarellą. Smacznego.
Przygotowanie papryk.
Leczo gotowe do podania.