Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podczas imprezy. Jest kolorowe, aromatyczne i smaczne. Może być podane zarówno z kromką chleba, jak i z ryżem. Polecam.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7506
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2466
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7506
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2466
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, aż się zrumieni.
Następnie dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną kiełbasę. Podsmażmy jeszcze przez kilka minut. Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Dolewamy bulion i chwile dusimy.
Następnie dodajemy, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz również pokrojoną w kostkę, cukinię (młodej cukinii nie trzeba obierać). Doprawiamy przyprawami i przecierem pomidorowym.
Dusimy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana (czyli około 15-20 minut).