Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna węgierska potrawa - może służyć jako dodatek do innych potraw lub jako samodzielne danie. Danie prawie wegetariańskie - prawie, bo przyrządzane głównie na bazie słoniny. W moim przypadku również z dodatkiem kiełbasy. Moje leczo nie jest również klasyczne, bo nie zawiera pora i czosnku, ale, gwarantuję, smakuje naprawdę po węgiersku!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3104
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 143
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3104
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 143
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
W garnku o grubym dnie na odrobinie smalcu wytop słoninę i boczek (pokrojone w drobną kostkę).
Dodaj posiekaną w kostkę cebulę i pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Mieszaj, aż cebula się zeszkli.
Dodaj pokrojoną w ósemki paprykę, wymieszaj i gotuj ok. 10 - 15 minut.
Dodaj obrane ze skóry pomidory i gotuj, aż się rozpadną.
Na końcu dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię, gotuj ok. 15 minut i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem.