Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka zapiekanka makaronowa"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5779
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5779
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 237
Składniki
Przepis przysłała Marta Tekla z Golasowic
Makaron ugotuj na półtwardo. Cebule pokrój w piórka, zeszklij na oleju. Pieczarki oczyść, pokrój, podduś na maśle. Przypraw. Śmietanę wymieszaj z jogurtem i koncentratem. Przypraw solą, pieprzem, oregano i bazylią.
W naczyniu żaroodpornym ułóż warstwowo makaron, pieczarki, cebule i sos. Posyp serem i ziołami.
Piecz pod przykryciem ok. 30 min w 180°C.
czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie