Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki gulasz z fasolką"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Umyj mięso. Pokrój je w kostkę. Rozgrzej patelnię, wlej 2 łyżki oleju. Podsmaż mięso. Przełóż je do garnka i zalej wodą. Dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu ok. 45 minut.
Zblanszuj fasolkę szparagową (czyli włóż do wrzątku na 3 minuty).
Zeszklij na łyżce oleju cebulę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj ugotowaną fasolkę i chwilę smaż. Przełóż fasolkę do ugotowanego mięsa. Duś ok. 7 minut. Podawaj z ziemniaczanym purée albo wiejskim chlebem.Źródło: Olivia