Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lekki gulasz z indyka z kaszą"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1580
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1580
Składniki
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Filet umyj, osusz, potnij na kawałki. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na połowie oleju.
Oczyszczone warzywa pokrój w kostkę, po czym zeszklij na reszcie oleju.
Przygotowane włóż do garnka z gorącym bulionem. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, gotuj 15 minut.
Z koncentratu, mąki i dwóch łyżek wody zrób rozczyn i wymieszaj z gulaszem. Gotuj do miękkości.
Gulasz podawaj z kaszą gryczaną.
Jedna porcja : 4 zł ? : 40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 270Źródło: Super TV