Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chilli con carne w wersji light- mięso wołowe zastąpiłam indykiem, i nie dodawałam czerwonej fasoli ale nie poskąpiłam innych warzyw. Znajdziecie tam paprykę, marchewkę, cebulę i seler naciowy. Dzięki temu całość zyskuje lekkości, syci ale nie zapycha jak jego oryginalna wersja.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 718
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 316
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 105
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 718
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 316
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 105
Składniki
Cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek drobno posiekać. Marchew obrać, pokroić w kostkę, seler posiekać na plasterki, papryki pokroić w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, dodać cebulę i podsmażyć aż się zeszkli, dodać pozostałe warzywa z czosnkiem i smażyć mieszając przez 10 minut.
Warzywa odsunąć w garnku na bok a na środek garnka dodać mięso, rozdrobnić je łyżką i smażyć ok 10 minut, mieszając. Potem wymieszać z warzywami, całość dobrze posolić i popieprzyć i smażyć kolejne 5 minut.
Do garnka wsypać przyprawy, wymieszać, chwilę przesmażyć. Dodać pomidory, passatę i wodę, całość zagotować i gotować ok 15 minut. Na koniec doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem, dodać limonkę. Podawać z avocado albo/i jogurtem i kolendrą.