Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Wykonanie: Ser utrzeć z żółtkami, mąką ziemniaczaną, kaszą manną i szczyptą soli do smaku. Białka ubić na sztywno dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, formować wałeczki, delikatnie spłaszczyć i kroić ukośnie leniwce. Wrzucać na wrzątek, gotować do miękkości, odcedzić i podawać na ciepło polane omastą.