Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie gołąbków kojarzy ci się z długą mozolną pracą? Nie masz czasu na ich zwijanie i faszerowanie? W takim razie przepis na leniwe gołąbki na 100% przypadnie ci do gustu. Aby uzyskać smak porównywalny z oryginałem, wystarczy kilkanaście minut pracy. Reszta to już tylko sprytne triki zawarte w poniższym przepisie. Koniecznie spróbujcie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19620
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14558
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19620
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na patelni z dodatkiem oleju rzepakowego.
Kapustę poszatkuj drobno, marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Umieść w misce i zasyp odrobiną soli. Odstaw na pół godziny, aby kapusta puściła sok, a marchewka zmiękła. Po tym czasie odciśnij z wody. Do kapusty i marchewki dodaj mięso mielone wieprzowe, podsmażoną cebulę i wbij jajka. Dopraw majerankiem, solą, pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj bułkę tartą i jeszcze raz wyrób jednolitą masę.
Z mięsa i dodatków uformuj kulki. Każdą z nich panieruj w bułce tartej i układaj na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym. Smaż z dwóch stron po kilka minut aż leniwe gołąbki zrobią się złote.