Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie gołąbków kojarzy ci się z długą mozolną pracą? Nie masz czasu na ich zwijanie i faszerowanie? W takim razie przepis na leniwe gołąbki na 100% przypadnie ci do gustu. Aby uzyskać smak porównywalny z oryginałem, wystarczy kilkanaście minut pracy. Reszta to już tylko sprytne triki zawarte w poniższym przepisie. Koniecznie spróbujcie.
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 964
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3106
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 964
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3106
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na patelni z dodatkiem oleju rzepakowego.
Kapustę poszatkuj drobno, marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Umieść w misce i zasyp odrobiną soli. Odstaw na pół godziny, aby kapusta puściła sok, a marchewka zmiękła. Po tym czasie odciśnij z wody. Do kapusty i marchewki dodaj mięso mielone wieprzowe, podsmażoną cebulę i wbij jajka. Dopraw majerankiem, solą, pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj bułkę tartą i jeszcze raz wyrób jednolitą masę.
Z mięsa i dodatków uformuj kulki. Każdą z nich panieruj w bułce tartej i układaj na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym. Smaż z dwóch stron po kilka minut aż leniwe gołąbki zrobią się złote.