Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj będzie łatwo, tanio i pysznie. Leniwe kluski z serka homogenizowanego to bardzo smaczne danie, które zrobicie w mig. Kluseczki są niezwykle delikatne i puszyste. Podawać je możecie z dodatkiem podsmażanej na maśle bulki tartej, lub z masłem i cukrem. Świetnie będą się one również komponować z dodatkiem sezonowych owoców. Bardzo je Wam polecam.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
W misce wymieszać serek, jajko, sól i mąkę. Tak przygotowane ciasto na kluski odstawić na bok na 15 minut.
W garnku zagotować wodę. Wodę lekko posolić. Ciasto przełożyć na płaski talerz i za pomocą łyżki odcinać z ciasta małe kluski. Patrz film. Kluski gotować do momentu kiedy wypłyną na powierzchnię.
Ugotowane kluski wyłowić z wody za pomocą łyżki cedzakowej i przelozyc na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami, np.: z bułką tartą podsmażoną na maśle. Smacznego!