Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 79
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 664
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 79
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 664
Składniki
Kapustę szatkujemy, cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Por kroimy w cienkie plasterki, marchewkę w kosteczkę, kiełbasę w plastry.
W garnku, na rozgrzanym oleju, szklimy cebulę i czosnek, dodajemy kiełbasę i chwilę smażymy. Następnie wrzucamy marchewkę, por i kapustę. Całość podlewamy łyżką wody i dusimy, aż kapusta będzie miękka i zmniejszy swoją objętość.
Do warzyw dodajemy pokrojone w kostkę pomidory z puszki (wraz z sosem), zalewamy wodą, doprawiamy solą i pieprzem, tymiankiem i kminkiem. Gotujemy 30 minut, podajemy.Źródło: Rewia